Blessuretijd brengt redding voor Linne

Uit de Limburger: Het duel in de onderste regionen tussen twee kandidaten voor de nacompetitie, Bieslo en Linne, eindigde gisteren onbeslist. Door een doelpunt in de blessuretijd kwamen de gasten uit Linne nog op het nippertje langszij: 2-2.

In de staart van de ranglijst is, met nog slechts twee wedstrijden te spelen, nog niet te voorspellen welke teams worden gedwongen in de nacompetitie hun plaats in de vierde klasse veilig te stellen. En wie kan nog het vege lijf redden?

Met de 2-2 gisteren komen zowel Bieslo als Linne in elk geval niet uit de gevarenzone. Voor de thuisclub begon de ontmoeting veelbelovend. De eerste mogelijkheid, na enkele minuten, betekende onmiddellijk de openingstreffer. Aanvoerder Noud Schoolmeesters van Bieslo kreeg even te veel vrijheid van de verdedigers. Zijn afstandsschot was voor doelman Tim Suntjens van de gasten niet te stop- pen: 1-0.

Daarna kreeg Linne meerdere kansen op de gelijkmaker. De afwerking was echter vaak te onnauwkeurig.

Na een klein half uur leek dan toch de 1-1 te komen. Een van de aanvallers van de gasten werd binnen het strafschopgebied ten val gebracht. De meegereisde supporters maakten zich al op voor een strafschop. Arbiter Van Rossem uit Megen zag dit echter geheel anders en reageerde niet.

Kort daarna viel dan toch de verdiende gelijkmaker. Na eerst een goede redding van keeper Thomas Heldens, kopte Kai Mevissen raak. 1-1. Toen de toeschouw- ers na de rust amper de kantine hadden verlaten, kwam de thuisclub opnieuw op een voorsprong. Een dekkingsfout in de verdediging van Linne strafte de at- tente Gijs van Kruchten genadeloos af. Het team van de naar Belfeld vertrekkende trainer Huub Joosten legde daarna de nadruk vooral op de verdediging en nodigde daarmee de tegenstander uit de aanval te kiezen. De counters van Bieslo bleven gevaarlijk. Met een prima doelman Tim Suntjens en af en toe ook wel wat geluk leverden die counters echter geen doelpunten op. Hoe verder de wedstrijd vorderde hoe groter de druk van de gasten op het doel van de thuisclub werd. Het duurde echter tot ver in de blessuretijd voordat Linne door een kopbal van Tom Linders alsnog op gelijke hoogte kwam.

Linne 2 verloor kansloos uit bij Helden met 7-0. In de ochtend bij het vertrek bleken twee spelers niet op te komen dagen. Eentje omdat het regende en de ander had de nacht ervoor een zware avond gehad. Vandaar dat Linne 2 een speler van het 3e mee moest nemen om in ieder geval nog 1 wissel op de bank te hebben. Toch werd er wederom ruim verloren. In de eerste helft werd de schade nog beperkt tot 1-0, maar in de 2e helft was het een schiettent en liep de score op naar 7. Voor Linne 2 kan het seizoen niet snel genoeg afgelopen zijn, zodat ze volgend seizoen een nieuwe start kunnen maken in de 4e klasse. Een nieuwe start maken houdt wel in dat er een hogere trainingsopkomst zal moeten zijn bij de mannen van 2. Conditioneel zorgt de 2e helft er telkens voor dat de score enorm oploopt. Daarnaast zal de instelling en mentaliteit van bepaalde spelers moeten veranderen, zodat zij niet in de ochtend in bed blijven liggen in plaats van lekker een potje te voetballen. Hiermee laten ze een heel team in de steek, die ondanks een klote seizoen er nog het beste van willen maken.

Linne 3 heeft de topper tegen SHH 4 met 1-3 gewonnen! Door deze overwinning komt Linne op evenveel verliespunten als SHH en met 1 wedstrijd minder kunnen ze dus op gelijke hoogte komen met de buren uit Herten. In totaal moet Linne 3 nog vijf wedstrijden spelen. Linne 3 coach Maurice Smeets laat aan de schrijver van dit artikel weten dat er 'nog vijf finales gespeeld moeten worden'. Een mooie cliché van een door de wol geverfde trainer. Doelpunten van Linne 3 kwamen van de voet van Nick van Vlodrop (2x) en Manny v/d Beek. Mochten Linne 3 en SHH 4 aan het einde van de competitie op gelijke hoogte eindigen, volgt er een beslissingswedstrijd.

Linne VR1 speelde een knotsgekke wedstrijd uit tegen Caesar in Beek. Er werd met 4-5 gewonnen. Doelpunten van Celine Sampers (2x), Josuine Schuren, Gaby Mevissen en Sofie Saelmans.

Linne 4 en Veteranen speelde niet.