In blessuretijd nog punt gered

Linne heeft zaterdagavond ( 02-02-2019 ) in extremis tegen SVE een gelijkspel uit het vuur gesleept. In blessuretijd scoorde invaller Yves Krekelberg de meer dan verdiende gelijkmaker: 2-2 DOOR TJEU STEMKENS

De fraaie reeks van acht ongeslagen wedstrijden van de thuisclub hing heel lang aan een zijden draadje. Eigen schuld trouwens. Want na de 1-1 kreeg Linne enkele fraaie kansen om op voorsprong te komen, maar die werden door pech, twee pegels op de lat, en door missers niet verzilverd.

Toen de bezoekers uit Einighausen tien minuten voor tijd uit een kopbal voorsprong namen, kwam de eerste nederlaag sinds 14 oktober in en tegen koploper Born (2-5) wel heel erg dichtbij.

Trainer Robert Dörenberg greep meteen in. Hij verordonneerde de boomlange laatste man Tom Derks de frontlinie in en bracht drie verse krachten. Verdediger Derks zorgde wel voor de nodige onrust in de in deze competitie al veel gepasseerde defensie van SVE. Met het nodige tijdrekken leken de gasten de voorsprong over de streep te trekken. De ingevallen Yves Krekelberg dacht daar anders over. Zijn schot van twintig meter was raak: 2-2. Tot opluchting van de thuisclub. Linne noteerde zijn negende duel op rij zonder verliesbeurt en bleef ook in zijn zevende thuisduel ongeslagen. Het waren wel de eerste verliespunten in de tweede periode.

''We staan derde. Ik ben tevreden over de progressie''

ROBERT DÖRENBERG, TRAINER LINNE

De thuisclub begon slap aan de wedstrijd. Het was een kopie van het laatste thuisduel twee weken geleden tegen Maasgouw. Ook in die derby werd ontzettend veel balverlies geleden. Het spel bleef ook nu slordig, vele eindpasses waren onzuiver. Beide ploegen noteerden tot de openingstreffers van SVE elk één schot op doel.

Ook nu schudde Dörenberg zijn spelers wakker in de rust. Ook deze keer hadden zijn woorden effect. Het spel werd na rust beter. Bij vlagen liet de ploeg zien dat leuk gecombineerd kon worden. Dat leidde uiteindelijk tot de 1-1 (Danny Hirsch) en de uiteindelijke 2-2. Ondanks puntenverlies voor de periode was Dörenberg tevreden. „Na een matige competitiestart loopt ons voetbal steeds beter en hebben de spelers weer plezier in het spel. We staan derde. Ik ben tevreden over de progressie in dit seizoen.”