Born maatje te groot voor Linne

Afgelopen zondag heeft Linne een flinke nederlaag geleden tegen Born. Met 5-2 werden de Zebra's door de koploper naar huis gestuurd.

Na enkele minuten stond Linne al op een 1-0 achterstand. Na een individuele actie over de linkerkant werd de bal straks voor het doel voorgezet, waarna de spits van Born makkelijk kon binnenschieten. Born was zeker in de eerste fase voor Linne duidelijk een maatje te groot. Linne kwam niet tot aanvallen en moest constant in de verdediging. Het 2e doelpunt kwam na een dikke 20 minuten voetballen. Linne zette vanaf het middenveld de deur wagenwijd open en de speler van Born mocht zomaar langs 4 man van Linne lopen waardoor doelman Tim Suntjens kansloos was. Door niet of verkeerd ingrijpen leek de wedstrijd al beslist. Net voor rust werd het ook nog 3-0. In de eerste helft had trainer Robert Dorenberg al tweemaal moeten wisselen door blessures van Tom Derks en Jelle Ritzen. Hierdoor maakte Christian Deneer en Marcello Swemers hun opwachting.

Na rust was Linne nog steeds niet goed bij de les en kon Born uitlopen naar de 4-0. Eindelijk leek Linne hierna wakker te worden (of Born nam wat gas terug) en konden enkele aanvallen op worden gezet. Joos Ruefli was het die de eer voor Linne redde en met een mooi doelpunt de 4-1 binnenschoot. Linne speelde dit kwartier sterker dan de rest van de wedstrijd en maakte zelfs een 2e doelpunt. Ditmaal was het Kai Mevissen die de bal simpel over de lijn kon tikken na een scrimmage voor het doel van Born. Linne kreeg hoop en drukte nog enigszins door. Joos Ruefli was een paar keer gevaarlijk met rushes en voorzetten, maar een doelpunt viel er niet meer. Dit viel wel aan de andere kant. Net toen Linne door bleef drukken en wellicht hoop kreeg dat er nog iets in zat, gaf Born de genadeklap. Wederom via hun linkerkant werd de bal voorbij drie spelers van Linne gespeeld en in de lange hoek in het net geprikt. 5-2, wat ook de eindstand betekende.

**AANSTAANDE VRIJDAG OM 21:00U IN DE KANTINE VAN VV LINNE: OKTOBERFEST**

Andere uitslagen

HBC '09 2 - Linne 2: 0-4 ( Yves Krekelberg 2x, Givan Wiggers, Lars Aben)

Slekker Boys 2 - Linne 3: 4-4 (Roy Meuwissen 2x, Jos Peeers, Roel Cox)

MBC '13 2 - Linne 4: 2-3 (??)

Linne VR 1 speelde niet

Rios '39 Veteranen - Linne Veteranen 3-3 (Frank Schlechtriem, Jordi van Heel, Manny v/d Beek)