Effectieve overwinning Linne 1.

Linne 1 heeft Paaszaterdag 31 maart jl. een belangrijke en effectieve 4-1 overwinning behaald tegen BEVO uit Beringe. Door deze overwinning klimt Linne naar plek 7 in de ranglijst. Voorzichtig kan er omhoog gekeken worden, maar dit kan over enkele weken zomaar anders zijn dus er kan niet achterover geleund worden.

De wedstrijd was nog maar even bezig of Linne kreeg de eerste domper te verwerken. Tom Linders moest met een bovenbeenblessure naar de kant en werd vervangen door Joos Ruefli. Toch kwam Linne na een half uur op voorsprong. Gio Swemers, als spits naast Chris Breuer gezet door Stefan, werd goed weggestoken in de 16 meter. Met rechts naar binnen kappen en met zijn sterke linker schoot hij de bal in korte hoek. Wellicht had de doelman van BEVO deze bal kunnen keren, maar gelukkig voor Linne kon hij de bal niet naast het doel duwen.

Niet veel later verdubelde Chris Breuer de score. Ook hij werd goed diepgestuurd, maar de bal leek iets te hard. Met een uiterste krachtinspanning en via een carambole ging de stuiterende bal in het doel van BEVO en kwam Linne op 2-0. Linne dacht met een 2-0 voorsprong de rust in te gaan, maar kwam bedrogen uit. Santos de Kort, ja speler van Linne, bracht de uitspelende ploeg weer hoop door de bal in het eigen doel te werken. Met een 2-1 stand werd de rust ingegaan.

In de tweede helft kwam BEVO aggressiever uit de startblokken maar was het Linne die de score uitbouwde. Een goede snelle counter werd door Santos de Kort koeltjes afgerond. Zo maakte hij zijn eigen doelpunt goed en werd er weer een afstand van twee doelpunten genomen. Linne was erg gevaarlijk vanuit de counter en was met hun snelheid een plaag voor de verdedigers van BEVO. Alleen ontbrak het Linne aan scherpte om de score uit te bouwen, dit was in eerdere wedstrijden ook het geval. Gevaar hiervan is dat het zomaar nog moeilijk kan worden voor Linne mocht de tegenstander scoren. Gelukkig was dit niet geval en was het Linne dat aan het langste eind trok. Gio Swemers zorgde voor een prachtig slotstuk van de wedstrijd. Gio, sowieso dé grote uitblinker van afgelopen zaterdag, probeerde met een uitsterste krachtsinspanning de bal vanuit de zijlijn voor te brengen. De hoge bal werd verkeerd ingeschat door de doelman en viel prompt achter hem in het doel. Bedoeld of niet, het was een schitterend doelpunt wat de wedstrijd in het slot gooide.

Linne kon 3 punten bijschrijven en maakt een sprong op de ranglijst. Zoals eerder besproken kan men nu met een vrolijke blik naar de ranglijst kijken, maar moet de focus er blijven om het seizoen goed af te sluiten.

Zondag 8 april a.s. staat de thuiswedstrijd tegen SVC 2000 1 op het programma, aftrap 14.30 uur.