Fortuinlijke overwinning voor Linne

Aan een vroeg doelpunt van Danny Hirsch heeft Linne voldoende gehad om de drie punten bij FC Maasgouw weg te kapen: 0-1. Wat het veldspel betreft had de thuisclub eveneens recht op de overwinning.

,,De omschakeling van verdedigen naar aanvallen gaat bij ons vaak te traag'' meende speler Pim Breedijk van Maasgouw. ,,Daardoor is de verrassing uit onze aanval en kan de tegenstander zijn verdediging steeds weer rustig formeren.''

Breedijk sloeg daarmee de spijker op zijn kop. Het spel van het team van trainer Jeroen Rutten was te voorspelbaar. Hierdoor kon Linne, met aan het hoofd van de verdiging een goed spelende aanvoerder Martijn Hulsbosch, de aanvallen van de thuisclub nogal eenvoudig in bedwang houden.

De bal was op sportpark Ter Koel in Thorn nog maar net aan het rollen toen de gasten al konden juichen. Een verre bal van middenvelder Danny hirsch werd door doelman Stef Azzarkriti volkomen verkeerd beoordeeld en verdween achter hem in de touwen: 0-1.

Daarna zagen de toeschouwers een gelijkopgaande wedstrijd, waarin de doelkansen uiterst schaars bleven. Het liet goed combinatievoetbal bijna niet toe.

De tweede helft van FC Maasgouw de toonaangevende ploeg. Goed veldspel, maar echte mogeljikheden op de gelijkmaker  bleven ook nu heel beperkt. Aanvoerder Ard Broens was er na een dik uur voetbal wel dichtbij. Uit een hoekschoop belandde de bal weliswaar perfect op zijn hoofd, maar daarna ontbrak de richting volledig.

Enige opwinding ontstond een kwartier voor het einde toen aanvaller Jelle Ritzen van Linne in het straschopgebied van de tegenstander onderuit werd gehaald. Scheidsrechter Philipsen zag dit echter, tot schrik van de supporters van de gasten, helemaal anders en gaf de vrije trap aan FC Maasgouw. Voor trainer Robert Dörenberg het signaal om zijn ongenoegen hierover te laten horen. De referee twijfelde niet en toonde hem prompt de rode kaart.

Na de wedstrijd gingen de handen van de gasten omhoog. ,,Zwaar verdiende punten op basis van een goed collectief'', vond Dörenberg.

Overige uitslagen:

Sporting Sittard '13 2 - Linne 2: gestaakt bij een 1-2 stand voor Linne (Kick Fleuren & Omar v/d Loo)

Linne 3 speelde niet

Rios '39 2 - Linne 4: 3-1 (Stef Korsten)

Armada VR1- Linne VR 1: 4-1

Linne Veteranen - Leeuwen Veteranen: 1-3 (Ron Schijven)