U bent hier

Gaby Mevissen Linner topscorer 2016/2017

De laatste doelpunten zijn gemaakt, waardoor de lijst met doelpuntenmakers over het seizoen 2016/2017 compleet is.

Wat al het hele seizoen de verwachting was, is ook uitgekomen. Afgelopen zondag scoorde ze nog drie maal tijdens de kampioenswedstrijd van de dames van vv Linne wat haar totaal op 47 doelpunten (!) bracht in twintig wedstrijden. De absolute topscorer van dit jaar is: Gaby Mevissen.

 

Gaby is vanaf het begin van dit seizoen weer te bewonderen op de Linner velden na een uitstapje in Duitsland en Sittard. Het shirt van de zebra’s doet haar goed en met gemiddeld meer dan twee doelpunten per wedstrijd is er niemand in de buurt gekomen om haar van de 1e plaats af te schieten. In het interview wat Gaby eerder dit seizoen had gegeven, hoopte ze meer op een kampioenschap dan op een topscorerstitel. Nu beide prijzen binnen zijn, kan zij met een geweldig gevoel de zomerstop in. Volgend jaar wacht voor haar een nieuwe uitdaging in de 5e klasse met de dames van vv Linne.

 

In deze 5e klasse krijgt zij steun van de nummer 2 van de topscoorderslijst. Josuine Schuren, goed voor 24 doelpunten, bleef ook dit jaar veel scoren. Vorig jaar eindigde haar doelpuntentotaal op 14. Met een tiental doelpunten meer, mag zij ook tevreden zijn over het kampioensjaar.

 

De nummer drie op de lijst is Tom Linders, middenvelder van Linne 1. Tom was tot op de laatste speeldag van de dames de nummer twee, maar door twee doelpunten van Josuine is hij naar de 3e plek verschoven. Het totaal aantal doelpunten van Tom bleef steken op 23. Ja, dit zijn de échte cijfers! Tom, die vorig jaar net zoals heel Linne 1 een matig jaar kende, scoorde maar liefst 19x meer dan in de 4e klasse afgelopen jaar. Volgend jaar zien we dit ook graag terug in de 4e klasse.

 

De gehele topscoorderslijst is te vinden via deze link.

 

Na het lezen van het eerste stuk van dit artikel missen jullie natuurlijk een persoon. De winnaar van de topscoorderstitel 2015/2016. Waar is hij? Manny v/d Beek eindigt op een verdiende 4e plek met 21 doelpunten dit seizoen bij de veteranen. De koele afmaker had dit jaar pech in de afronding, alhoewel het in de laatste wedstrijden weer lekker begon te lopen. Waar dit aan ligt? De versterkingen bij de veteranen van de afgelopen drie wedstrijden zouden hier misschien iets mee te maken kunnen hebben…... Door de 21 doelpunten dit seizoen, gaat Manny wel nog altijd aan kop in de all time topscorerslijst die in 2015 is gestart.

 

Deze lijst is te vinden door hier te klikken

 

Na de topscoorders bij naam genoemd te hebben is het nu tijd om een overzicht te geven per team. Welke teams scoren het meest en welke teams hebben wat extra training op afronden nodig.

 

De beide kampioenen zijn degene die het meest scoren. Zo heeft Linne 1 een mooi aantal van 90 gescoorde doelpunten gemaakt in 26 wedstrijden. De dames deden het net iets beter. Zij scoorde 97 doelpunten en hadden hier zoals eerder vermeld 20 wedstrijden voor nodig. Op nummer drie staan de veteranen met 48 doelpunten gevolgd door Linne 3 met 39. Linne 4 heeft dit seizoen 34 maal gescoord en Linne 2 sluit de rij met helaas maar 16 doelpunten uit 18 wedstrijden.

 

Elk team heeft natuurlijk dé speler die on fire is. Voor de dames, veteranen en Linne 1 is het duidelijk wie topscorer is geworden van het team. Voor de andere teams is dit nog niet duidelijk.

 

Alhoewel….Manny speelt zowel bij de veteranen als bij Linne 3. Ook hier is hij dit seizoen geëindigd als topscorer met een aantal van 7 doelpunten. Voor Linne 2 was het een moeizaam jaar met een laatste plaats als gevolg. Er werd dit seizoen maar 1 overwinning behaald en de titel topscorer van het team moet gedeeld worden. Stan Raemakers en Danny v/d Beek hebben beide drie doelpunten gescoord en zijn dus de best scorende spelers van Linne 2. Als laatste hebben we Linne 4. Zij hebben een redelijk debuutseizoen gedraaid in de 5e klasse, nadat zij vorig jaar het kampioenschap binnen haalde. De topscoorder van Linne 4 dit jaar is Yves Krekelberg met 9 doelpunten.

Naam

Team

Aantal doelpunten

Tom Linders

Linne 1

23

Stan Raemakers & Danny v/d Beek

Linne 2

3

Manny v/d Beek

Linne 3

7

Yves Krekelberg

Linne 4

9

Gaby Mevissen

Linne Dames

47

Manny v/d Beek

Linne Veteranen

21

 

Het afgelopen jaar is er in totaal 329x gescoord door de seniorenteams van de zebra’s. Een verbetering ten opzichte van vorig jaar, toen werden er 28 doelpunten minder gemaakt en bleef de teller steken op 301 doelpunten. Ook het aantal doelpuntenmakers is gestegen, namelijk 66 verschillende spelers hebben dit jaar gescoord voor de 6 verschillende seniorenteams, vorig jaar waren er dit 59. Wat viel hier in op? Allereerst Santos de Kort, spits van Linne 1. Hij is in de winterstop toegevoegd aan de selectie van Stefan Saelmans en kwam in de twaalf wedstrijden die hij speelde maar liefst 10 keer tot scoren. Daarnaast viel Danny v/d Beek ook op. Hij was dit jaar de meest succesvolle multifunctionele speler in de vereniging. Hij scoorde voor Linne 2, Linne 3 en Linne 4. Ook het vermelden waard is Timon Essers. Sinds dit jaar overgekomen uit de A-jeugd. Hij scoorde 5 doelpunten voor Linne 1.

 

Door personele problemen is er dit jaar door de seniorenteams ook veel gebruik gemaakt A-spelers. Ook zij vonden het net. Joos Ruefli deed dit tweemaal voor Linne 1. Raf v/d Sluiszen scoorde bij Linne 2 en Linne 4 en ook Kick Fleuren maakte een doelpunt voor Linne 2.

 

Als laatste valt er nog te vermelden dat Tim Neelen een dramatisch seizoen heeft gedraaid. Het kan natuurlijk ook zijn dat hij vorig jaar zijn topjaar heeft gehad. Vergeleken met afgelopen jaar zijn de cijfers schrijnend. Scoorde Tim in het afgelopen jaar voor Linne 4 nog 17 maal, dit jaar heeft hij slechts eenmaal het net laten bollen. Vormcrisis, het niveau te hoog of toch te weinig training…wie zal het zeggen?

 

Het seizoen zit er nu op, de lijst blijft t/m het begin van volgend seizoen online staan. Dan zullen zich er nieuwe kansen voordoen om een gooi te doen naar de topscorerstitel. Er wordt een passend moment gezocht om Gaby te huldigen als topscorer.

 

Rest mij nog te zeggen de spelers en leiders te bedanken voor het elke week aanleveren van de doelpuntenmakers.

 

Tot volgend seizoen!!

Al meer es 100 jaor noeats allein