Linne 1 & 2 pakken eerste punt

Gisteren hebben op ons eigen sportcomplex, Linne 1 & Linne 2, beide hun eerste punt behaald in de competitie. Linne 1 speelde gelijk tegen RKAVC met 2-2. Linne 2 eindigde de wedstrijd tegen Roggel 2 zoals hij begon, 0-0.

Linne 1 kende een droomstart van de wedstrijd. Waar het in de eerdere wedstrijden in de openingsfase mis ging, stond er nu na 10 minuten al een 2-0 voorsprong op het bord. Beide doelpunten waren van grote schoonheid. Na 5 minuten brak Bob Schoemakers door op de rechterkant en een perfecte voorzet bij de tweede paal werd goed tegendraads ingekopt door Chris Breuer. Voor Chris was het zijn eerste competitiewedstrijd wegens een blessure. Niet veel later stuurde Santos de Kort met een schitterende steekbal de snelle Sam Koster weg. Hij omspeelde de keeper en schoot de bal in het lege doel. Na de sterke openingsfase van Linne begon RKAVC meer aan de bal te komen, wat echter niet tot hele grote kansen leidde. Linne kreeg via Chris Breuer nog een opgelegde kans voor de 3-0, maar door een slechte aanname kon de bal niet afgewerkt worden.

In de tweede helft was er een heel ander spelbeeld. Linne speelde op de counter, aangezien RKAVC op jacht was naar de aansluitingstreffer. Dit counter voetbal ging Linne goed af, maar er werden gigantische kansen gemist. Na 70 minuten was het de scheidsrechter die de aandacht op begon te eisen. Allereerst gaf hij een strafschop aan RKAVC. Waarvoor? Dat wist niemand..Daarna dicteerde de scheidsrechter het speelbeeld door inconsequente beslissingen te nemen aan beide kanten. In de 90e minuut kon RKAVC via een kopbal nog de gelijkmaker maken. In de blessuretijd werd er door de leidsman nog flink (en onnodig) met kaarten gestrooid. RKAVC kreeg nog tweemaal de rode kaart en bij Linne moest in de allerlaatste minuut Martijn Hulsbosch nog met een rode kaart van het veld vanwege een, in de ogen van de scheidsrechter, te harde charge. Al met al een terechte uitslag, maar bij meer scherpte voor het doel had Linne de wedstrijd eerder in het slot kunnen gooien.

Voor Linne 2 was een 0-0 uitslag een goede afspiegeling van de wedstrijd. Net zoals afgelopen week tegen Roosteren werden er door Linne niet heel veel kansen gecreeerd. Aangezien de verdediging bij Linne sterk speelde, kreeg ook Roggel geen echte mogelijkheid op een doelpunt. In de eerste 5 minuten vond wel het meest gevaarlijke moment van de wedstrijd plaats. Keeper Kevin Knoben verkeek zich op een hoge bal, die over hem heen stuiterde. Gelukkig was Levi Boom op tijd terug om de bal net voor de lijn weg te schieten. In het verloop van de wedstrijd, waren er zoals eerder vermeld, weinig kansen te zien over en weer. Vandaar dat een 0-0 uitslag ook terecht was. Wellicht had invaller Jake Sanchez de winnende op zijn schoen, maar door de immense druk die er op hem lag, schoot hij de bal veel te wild naast het doel. Voor Jake betekent dit dat hij misschien toch maar eens wat vaker moet komen trainen.

Linne 3, 4 en Linne VR 1 speelden afgelopen weekend geen wedstrijd.