Linne 1 overtuigend naar eerste overwinning

Linne 1 heeft gisteren een overtuigende overwinning geboekt op FC Ria 1. De gasten uit Nieuwstadt werden met een 6-0 nederlaag naar huis gestuurd.

Linne had heel wat recht te zetten na de pijnlijke nederlaag vorige week zondag tegen FC Roerdalen. De ploeg van Robert Dorenberg speelde dan ook een heerlijke wedstrijd en liet bij vlagen goed positiespel zien en overklaste FC Ria.

De wedstrijd was enkele minuten bezig of Gio Swemers opende de score voor Linne. Na een goede individuele actie kwam de bal voor zijn 'mindere' rechterbeen, maar Gio prikte de bal tergend langzaam langs de doelman van FC Ria. De snelle openingstreffer zorgde voor opluchting en dat kwam ten goede aan het spel. Binnen het half uur was de wedstrijd dan ook beslist. Bij de 2-0 brak Joos Ruefli door op de rechterflank, een goede voorzet en de bal werd simpel door gelegenheidsspits Tom Linders binnengewerkt. De 3-0 kwam van het hoofd van verdediger Tom Derks. Uit de verdediging mee naar voren gelopen kopte hij de bal van dichtbij in het net. Zijn eerste doelpunt voor de Zebra's.

Met een 3-0 stand werd de rust gehaald en Linne kon op zijn gemak aan de thee. Na rust is Linne een enkele keer in de problemen geweest, maar doelman Tim Suntjens kon zijn doel de gehele wedstrijd schoon houden. Er werd zelf wel nog driemaal gescoord. Joos Ruefli, die een hele sterke wedstrijd speelde als rechtsbuiten, nam de 4-0 voor zijn rekening. Alleen op de doelman af en met een gevoelig stiftje liet hij de doelman kansloos. Tom Linders scoorde na een dik uur zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Een goede voorzet, ver bij de tweede paal van Luuk Louise werd door Joos op de lat gekopt. Tom was er snel bij en van dichtbij schoot hij simpel de 5e van Linne binnen.

Voor trainer Robert Dorenberg was dit ook het moment om te gaan wisselen. Spelers die al enkele weken veelvuldig op de bank zitten bij Linne werden speeltijd gegund en beloond voor hun inzet. Christian Deneer speelde het laatste half uur op het middenveld en Daryll Knook kon zijn opwachting in Linne 1 maken. Die laatste was eerst nog heel dichtbij een mooi doelpunt met zijn hak, maar de bal ging over. Niet veel later kon Daryll uit de rebound dan toch het laatste doelpunt voor Linne maken en zo de eindstand op 6-0 zetten.

Vergeleken met vorige week was dit een heel ander voetballend Linne. De kwaliteit is er zeker en de uitvoering kwam tegen FC Ria mooi naar voren. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen koploper Born.

Andere uitslagen:

Linne 2 - SVC 2000 2: 0-3

Linne 3 - Veritas 3: 3-0 (Manny v/d Beek, Kayan Moors, Roel Cox)

Linne 4 speelde niet

Linne Dames - Caesar Dames: 6-2 (Gaby Mevissen 5x, Audrey Thijssen)

Linne Veteranen speelde niet