Linne 1 wakker na donderpreek

Linne heeft tijdens de winterstop niet geluierd. Toernooitjes afgewerkt en volop getraind. Toch werd er gistermiddag slechts met grote moeite van Maasgouw gewonnen, 2-1.

DOOR FRANS BENOIT VAN DAGBLAD DE LIMBURGER.

Linne-trainer Robert Dörenberg geloofde zijn eigen ogen niet. De eerste helft van de thuisclub was een dramatische vertoning. Lusteloos en inspiratieloos acteerde zijn elftal. Veel balverlies, onnauwkeurig in de opbouw en slordig in de verdediging. Maasgouw was de betere ploeg en speelde vol op de aanval. Bart Wanten strandde op doelman Tim Suntjens van de thuisploeg en de mee opgekomen verdediger Bart Joris schoot net voorlangs. Het had zomaar de wedstrijd van Maasgouw-spits Jeroen Corbey kunnen worden. Na een kwartier spelen tekende hij voor de 1-0. Een paar tellen later werd zijn kopbal van de lijn gered en weer even later schoot hij net voorlangs. Linne was in geen velden of wegen te bekennen. Pas na een half uur viel het eerste schot op doel. Mooie redding van keeper Stef Azzakriti. Net voor rust had Corbey de wedstrijd kunnen beslissen, maar hij treuzelde te lang.

De tweede helft kende een totaal ander verloop. Trainer Dörenberg had in de rust een donderpreek gehouden en een ander Linne verscheen aan de aftrap. Fel, alert, geconcentreerd en gemotiveerd werd Maasgouw onder druk gezet. Een afstandsschot van Tom Linders was meteen goed voor de 1-1, en via een in- directe vrije trap scoorde Chris Breuer de 2-1. Helaas werd de wedstrijd met de minuut harder. Scheidsrechter Bos uit Meerlo had de grootste moeite om de gemoederen in bedwang te houden, maar slaagde daar nauwelijks in. Hij strooide met gele kaarten en gaf rood aan verdediger Pim Breedijk van Maasgouw. Het werd er allemaal niet leuker op. Op het eind van de wedstrijd moest Sam Koster van Linne met een schouder uit de kom vervangen worden. Maasgouw, met een speler minder, bleef proberen voetballend oplossingen te vinden. Net voor het affluiten had Bart Wanten de gelijkmaker op de slof. Keeper Tim Suntjens redde miraculeus.