Linne afgetroefd door FC Roerdalen

Linne is er niet in geslaagd haar eerste overwinning van het seizoen binnen te halen. De uitwedstrijd in Melick tegen fusieclub FC Roerdalen werd met 1-0 verloren.

Linne was in de gehele wedstrijd niet bij machte om het FC Roerdalen (voorheen Vesta en St. Odilienberg) moeilijk te maken en werden vooral afgetroefd op inzet en strijdlust. Het was geen wedstrijd van combinatiespel of goede inidividuele acties, maar een wedstrijd op strijd. Naast dat FC Roerdalen feller en attenter was dan Linne, ging er ook veel fout in de passing en was men erg onzorgvuldig. Dit leverde FC Roerdalen al enkele kleine kansjes op in het eerste kwartier. Na 20 minuten spelen gaf de scheidsrechter FC Roerdalen een terechte strafschop, nadat doelman Tim Suntjens een aanvaller naar de grond had gewerkt. De strafschop werd eenvoudig binnen geschoten en Linne keek tegen een 1-0 achterstand aan.

Deze achterstand had niet veel later ook verdubbeld kunnen worden, toen er twee aanvallers vrij richting het doel van Linne mochten lopen. Echter werd het slordig uitgespeeld en stond een van de aanvallers buitenspel en ging het doelpunt niet door. Voor Linne een opluchting, maar zelf werden ze niet of nauwelijks gevaarlijk voorin.

In de tweede helft probeerde trainer Rober Dorenberg met twee wissels nog omslag te forceren, maar dit gaf niet het gewenste resultaat. In de laatste tien minuten werd Tom Derks nog gebruikt als stormram en dit leverde nog enkele hachelijke momenten op voor het doel van FC Roerdalen, maar zij hielden het doel schoon en sleepten de overwinning uit het vuur.

Linne heeft volgende week tegen FC Ria een nieuwe kans om haar eerste driepunter van dit seizoen binnen te halen.

Spcl. Susteren 3 - Linne 2: 5-1 (Bjorn v/d Venne)

Horn 2 - Linne 3: 3-0

Spcl. Susteren 4 - Linne 4: 3-2 (Jake Sanchez & ??)

BSV/Limburgia VR1: Linne VR 1: 1-2 (Danique v/d Aa & Audrey Thijssen)

PSV '35 Veteranen - Linne Veteranen 3-2 (Manny v/d Beek & Ron Schijven)