Linne doet zichzelf te kort

In spiksplinternieuwe tenues kwam men in de thuiswedstrijd tegen promovendus FC Zwentibold niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De start van de competitie heeft voor Linne geen overwinning opgeleverd.

Linne startte de wedstrijd overtuigend en pakte direct het overwicht. Buiten een kopbal van Tom Derks op de lat, leidde dit niet tot grote kansen. Zwentibold, vorig seizoen kampioen geworden in de 5e klasse, had geen grip op de wedstrijd en Linne had het merendeel van het  balbezit. Echter een onoplettendheid en de bal lag achter Linne doelman Tim Suntjens. Uit de rebound van een hoekschop kon de aanvaller van Zwentibold binnen de 5-meter vrij inschieten en scoorde. Voor Linne een ontzettende domper, gezien het spelbeeld.

Toch liet Linne niet de moed zakken en ging verder met wat het deed, aanvallen. Dit resulteerde al snel in een gelijkmaker. Een mooie aanval tussen Tom Linders en Chris Breuer werd door laatsgenoemde mooi bekroond met een bekeken schuiver in de lange hoek. Een meer dan terechte gelijkmaker, waarna Linne op zoek  ging naar de voorsprong. In de eerste helft zat dit er ook nog bijna in. Een schot van Kai Mevissen werd gevangen door de wind en viel bijna binnen, maar de paal voorkwam dit.

In de 2e helft ging het niveau beduidend naar beneden en kregen de toeschouwers niet het spel te zien wat ze voor rust zagen. Er waren weinig kansen, veel oponthoud en geen goed samenspel. De aanvallers van Linne werden moeilijk gevonden en de passing bleek niet zo zuiver dan in de 1e helft. Er waren nauwelijks tot geen kansen in de 2e helft te benoemen, waarna de scheidsrechter na 90 minuten voor het eindsignaal floot en de 1-1 stand op het scorebord bleef staan.

Andere uitslagen

Linne 3 - Sportclub Irene 7 : 0-0

Linne 4 - FC Ria 2 : 0-2

Linne VR1 - UOW '02 VR1: 2-0 (Annemarie Schuren & Gaby Mevissen)