Manny van der Beek topscoorder vv Linne

Manny van der Beek doet zijn bijnaam als 'de koele afmaker' eer aan.

Met afstand is hij de meest doeltreffende speler die vv Linne dit seizoen in het veld heeft staan, aangezien hij met 33 doelpunten topscoorder van vv Linne is geworden. Elk weekend speelt hij maar liefst twee wedstrijden en bij beide teams is hij topscoorder geworden. In het veteranen team, waar hij op zaterdag speelt, heeft hij 33 keer het net weten te vinden. Een dag later speelt hij in het 3e elftal. Hier heeft hij 22 maal gescoord.

Gedurende het seizoen is Manny een concurrent van zichzelf geworden. Waar het voor de winterstop alleen bij de veteranen goed ging, begon het na de winterstop ook te draaien bij het 3e elftal. In de tweede seizoenshelft scoorde hij voor het veteranenteam 19 doelpunten en in het 3e elftal 17 keer. Daarnaast vocht Manny het record van Jamie Vardy aan, door in 10 opeenvolgende wedstrijden een doelpunt te maken voor de veteranen.

Zeer terecht dus dat Manny op de eerste plek is geëndigd in het topscorers klassement van vv Linne. In totaal heeft hij gedurende het seizoen 55 keer gescoord in het shirt van de zebra's. Er zullen niet veel mensen zijn die hem dit kunnen nadoen.

Aangezien Manny op eenzame hoogte stond, werd er om de derde plek gestreden door verschillende spelers. Ron Schijven (veteranen) had een goede eindspurt, maar ook Bjorn v/d Venne (4e) probeerde met 8 doelpunten in de laatste twee wedstrijden nog op het podium te komen. Josuine Schuren (Dames) raakte snel na de winterstop geblesseerd en kon haar doelpuntenaantal niet meer verder uitbreiden. De gelukkige speler die op de 3e plek is geëindigd, is Tim Neelen (4e). Tim, veelal wisselspeler bij Linne 4, heeft dit te danken aan zijn vele doelpunten voor de winterstop. Met 6 doelpunten na de winterstop heeft hij toch de 3e plek in het eindklassement veilig kunnen stellen.

Positie Naam Team Aantal doelpunten
1. Manny van der Beek Linne Veteranen 33
2. Manny van der Beek Linne 3 22
3. Tim Neelen Linne 4 16

In totaal is er gedurende dit seizoen maar liefst 301 keer gescoord voor de zebra's door de seniorenteams. Manny heeft bijna 20% van deze doelpuntenproductie op zich genomen. Elk team heeft zijn bijdrage gehad in dit grote aantal doelpunten. Echter heeft Linne 4 de meeste doelpunten gemaakt. 70 keer gescoord werd er door Linne 4 in 19 wedstrijden. Een gemiddelde van meer dan 3,5 doelpunt per wedstrijd. Op een tweede plek komen de veteranen met 68 doelpunten en op plek 3 het 3e elftal met 55 doelpunten.

Positie Team Aantal doelpunten
1. Linne 4 70
2. Linne  Veteranen 68
3. Linne 3 55
4. Linne Dames 49
5. Linne 2 33
6. Linne 1 26

Als we alle doelpuntenmakers bij elkaar op gaan tellen komen we uit op een aantal van 59 verschillende doelpuntenmakers in de seniorenteams. Doordat de teams enkele malen spelers hebben uitgewisseld komt het voor dat spelers bij verschillende teams gescoord hebben. Zo heeft Bjorn v/d Venne bijvoorbeeld gescoord voor Linne 1, Linne 3 en Linne 4. De tegenstander was Linne ook goed gezind, in totaal schoot de tegenstander 5 keer in het eigen doel. Hieronder een overzicht van de topscoorders per team.

Team Naam Aantal doelpunten
Linne 1 Bjorn van de Venne 6
Linne 2 Chris Breuer 8
Linne 3 Manny van der Beek 22
Linne 4 Tim Neelen 16
Linne Dames Josuine Schuren 14
Linne Veteranen Manny van der Beek 33

Het voetbalseizoen 2015/2016 is na dit weekend officieel ten einde. Alle wedstrijden door de seniorenteams zijn gespeeld en de eindbalans is opgemaakt. Voor volgend seizoen wacht er een uitdaging voor Manny om zijn titel te prolongeren, waarbij het voor de andere een uitdaging wordt om hem van de troon te stoten.

Manny zal officieel gehuldigd worden op de afsluitende avond voor de veteranen. De foto's die dan gemaakt worden, zullen snel op de website getoond worden.

Mocht je de gehele lijst van topscoorders willen bekijken, klik dan op deze link : http://vvlinne.nl/topscoorders-vv-linne

Tot volgend seizoen!