Ongeslagen reeks ten einde

In een van beide kanten matig gespeelde wedstrijd heeft Oranje Blauw een einde gemaakt aan de gedurende elf wedstrijden ongeslagen status van Linne. Het werd uiteindelijk 3-1 voor de thuisclub.
DOOR FRED THISSEN

,,Het was zeker niet een van onze beste wedstrijden”, stelde trainer Robert Dörenberg van Linne na afloop vast. „Wij staan nu weer met beide benen op de grond”. Het eerste kwartier was duidelijk voor de gasten. Na enkele goede mogelijkheden onbenut te hebben gelaten kwam de ploeg uit Linne vroeg in de wedstrijd aan de leiding.

Onoverzichtelijk
Na een vrije trap ontstond voor het doel van de thuisclub een onoverzichtelijke situatie. Hierbij tikte verdediger Jorry Puts onder druk gezet door enkele aanvallers van Linne de bal over de eigen doellijn: 0-1.

Nu staan we weer met beide benen op de grond. TRAINER ROBERT DÖRENBERG (LINNE)

De gasten hadden daarna echter niet lang plezier van hun voorsprong. Na een goed kwartier zorgde Ard Bommer voor de gelijkmaker. Even later bracht een onbegrijpelijk misverstand tussen een verdediger en de doelman van Linne de thuisploeg zelfs aan de leiding. Beide spelers lieten de bal liggen en de ‘goaltjes-dief’ Bommer was er als de kippen bij om de tweede treffer voor in het lege doel te schuiven.

Breekpunt
Dit doelpunt was het breekpunt in de wedstrijd. De gasten gaf het een flinke mentale tik, waarvan ze tot het einde de gevolgen van bleven voelen. De beslissing viel na ruim een uur spelen toen Nino Moonen voor Oranje Blauw de stand op 3-1 bracht. Toch bleven de gasten geloven in een beter resultaat. Zij creëerden een slotoffensief met enkele goede kansen. Dankzij enkele prima reddingen van doelman Job Theulen ontstonden hieruit geen doelpunten meer. De enige supporter van de thuisclub die zich hier nog druk over maakte was Caro Brouns, maar zij is dan ook de vriendin van de doelman. Trainer Theo Schmitz van de thuisclub vond dat het slechte veld een van de oorzaken was van het matige spel van beide kanten. „Ik ben niet blij met het vertoonde spel, maar wel met de drie punten. Een goede stap op weg uit de hoekwaar op het einde de klappen zullen vallen”.