Puntendeling in Linne

Na 90 minuten, met vier doelpunten van vv Linne, stond er een 2-2 eindstand op het scorebord. Twee eigen doelpunten aan Linner zijde zorgde ervoor dat er gelijk werd gespeeld tegen Oranje Blauw '15.

Met een enkele wijziging t.o.v. van vorige week (Christian Deneer op de plek van Jelle Ritzen), stond Linne aan de aftrap tegen de gasten uit Posterholt en Vlodrop. In een gelijkopgaande wedstrijd was het Oranje Blauw '15 dat op voorsprong kwam na een klein kwartier voetballen. Rob Wijers dacht de bal terug te spelen op doelman Tim Suntjens, maar zag niet dat hij dichterbij hem stond dan gedacht. De bal rolde langzaam het doel in en Oranje Blauw '15 kreeg de voorsprong in de schoot geworpen.

Het wedstrijdbeeld veranderde hierdoor niet. In de eerste helft waren er enkele kleine kansjes voor Linne, meestal door goede acties over de rechterflank. Het ontbrak vaak aan de eindpass. Voorzetten werden geblokkeerd of kwamen achter de man. Toch kwam Linne op gelijke hoogte. Dit keer met behulp van de scheidsrechter. Verdediger Tom Derks was bij een hoekschop mee naar voren gekomen en werd al dan niet geraakt door de speler van Oranje Blauw '15. Tom ging gretig naar de grond en de scheidsrechter gaf een strafschop. Joos Ruefli, laatste weken goed in vorm, eistte de bal op en schoot hem binnen. Met een 1-1 gingen de spelers de kleedkamers in.

Na rust kwam Linne feller uit de kleedkamer dan Oranje Blauw '15 en werden dan ook sterker. Echte kansen werden er niet gecreeerd, iets waar Linne vaker moeite mee heeft. Naarmate de wedstrijd vorderde werd er vaker met de lange bal gespeeld waar aanvaller Tom Linders niet veel mee kon. Na 70 minuten voetbal werd Tom Linders neergehaald op 25 meter van het doel en de vrije trap werd door Danny Hirsch schitterend binnen geschoten. De doelman op het verkeerde been door een 'zwabberbal' en Linne stond aan de leiding.

Voor Oranje Blauw '15 de aanzet om met een slotoffensief te komen om zo een gelijkspel uit het vuur te slepen. Die gelijkmaker kwam op een merkwaardige manier tot stand. Een hoekschop van Oranje Blauw '15 werd bij de eerste paal ingedraaid. De bal werd geschampt door het hoofd van Christian Deneer, waardoor Tim Suntjens naast de bal bokste en de bal in het net verdween. Na de gelijkmaker pakte Oranje Blauw '15 snel de bal om zo te laten zien dat zij nog voor de overwinning gingen. Dit kregen ze niet, wat zeker onterecht was geweest. De grootste kans voor een overwinning was voor Linne. Yves Krekelberg had zijn debuut in Linne 1 kunnen opluisteren met een schitterend doelpunt, maar zijn lob verdween helaas net naast het doel.

Andere uitslagen

Linne 2 speelde niet

Linne 3 speelde niet

Linne 4 - Veritas 4: 2-2 (Levi Boom & Kick Fleuren) Linne verliest na strafschoppen de bekerwedstrijd.

Linne Veteranen speelde niet

Sittard VR1 - Linne VR1: 2-2 (Gaby Mevissen & Lisa Holtman)