Puntverlies voor Linne

De ongeslagen reeks van Linne duurt voort, maar gisteren (17-2) werd er onnodig puntverlies geleden tegen FC Roerdalen: 1-1.

Trainer Robert Dorenberg moest twee wijzigingen maken in zijn opstelling. Doelman Tim Suntjes was ziek en werd vervangen door de 19-jarige Thimo Reijans die hiermee voor de 1e keer aan de aftrap stond van een competitiewedstrijd van Linne 1. Daarnaast was aanvaller Yves Krekelberg verhinderd, maar werd vervangen door de herstelde Chris Breuer.

Linne was de gehele wedstrijd de bovenliggende ploeg, joeg FC Roerdalen goed op en creeerde voldoende kansen. Echter was het FC Roerdalen dat na 20 minuten op voorsprong kwam. Een afgeslagen corner werd diagonaal hard in de verre hoek ingeschoten. Kort hiervoor hadden de aanvallers van Linne het vizier niet op scherp. Zowel Gio Swemers als Joos Ruefli mistte enkele grote kansen. De voorsprong van FC Roerdalen hield niet lang stand want nog in de eerste helft was het Rob Wijers die vanuit een hoekschop binnen kopte.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet en creeerde Linne kans op kans. Pogingen vrij voor de keeper vanaf de 5 meter werden naast of tegen de doelman aan geschoten. De bal wilde er simpelweg niet in. Dorenberg bracht de na 5 maanden herstelde Luuk Louisse nog in het veld, als ook aanvallers Daryll Knook en Jelle Ritzen maar ook zij konden het tij niet keren.

Door het aanvallende spel werd FC Roerdalen nog enkele malen gevaarlijk uit de counter, maar mede door een prima redding van Thimo bleef de stand gelijk. Voor Linne zal dit gelijkspel echter als puntverlies voelen en komt dit de positie op de ranglijst voor  de periode niet ten goede. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Oranje Blauw '15.

Overige uitslagen:

Linne 2 - Spcl. Susteren 3 : 1-3 (Stan Raemakers)

Linne 3 - Horn 2: 0-5

Linne 4 - Spcl. Susteren 4: 1-1 (Loek Zonneveld)

Linne Dames - BSV Limburgia Dames: 10-0!!! (Gaby Mevissen 7x, Sofie Saelmans, Josuine Schuren, Audrey Thijssen)