Roggel 1 - Linne 1 (Dagblad de Limburger)

Met de 0-0 schieten zowel Roggel als Linne bitter weinig op. Beide promovendi hebben de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie.

'Erop en erover'. Dat was de opzet en de instelling van Roggel voor aanvang van het duel tegen Linne. De 4-1 nederlaag, eerder op het kunstgras in Linne, zou en moest gerevancheerd worden.

Trainer Hans van den Boom van de thuisclub was duidelijk. ,, We moeten van meet af aan druk zetten. We willen laten zien dat we in de vierde klasse thuis horen.''

Collega Stefan Saelmans van Linne was gematigder. ,, We zijn kunstgras gewend en ik weet dat mijn spelers moeite hebben met een matige en ouderwetse groene grasmat.''

De beginminuten van de wedstrijd waren buitengewoon spannend. Van beide kanten werd er vol op de aanval gevoetbald. Een kopbal van opkomend verdediger Rob Wijers van Linne ging net naast. Remy Joosten van Roggel werd door keeper Tim Suntjens onschadelijk gemaakt. Daarna zakte de wedstrijd als een plumpudding in elkaar.

Omdat er in de aanvangsfase niet werd gescoord, groeide de angst om een tegentreffer te incasseren. Het voetbal speelde zich vooral op het middenveld af. Slordigheid vierde hoogtij.

Remy Joosten deed zijn uiterste best om medespelers ruimte te bieden. Helaas werden zijn hakballetjes en schijnbewegingen niet door zijn medespelers opgepikt. Bovendien liet Linne-aanvoerder Roel Smeets zich niet in de maling nemen. Hij was en bleef kalm. Rust en overzicht waren toch al heilig voor Linne. Roggel bleef de meest aanvallende partij. Uit standaardsituaties werd enig gevaar gecreëerd, maar keeper Tim Suntjens liet zich niet verschalken. Zelf in scrimmages bleef hij heer en meester in zijn doelgebied.

Pas in de slotfase van de wedstrijd werd nog enigszins op winst gespeeld. Jammer genoeg ten koste van gele kaarten. Die werden vooral uit frustratie en falen geincasseerd. Roggel-trainer van den Boom was zwaar teleurgesteld ,, We creëren volop en scoren niet.''

Uit: Dagblad de Limburger (26 maart 2018)