SVC 2000 maatje te groot voor Linne

Linne heeft gisteren (8 april) het onderspit moeten delven tegen een kwalitatief beter SVC 2000. Na 90 minuten stond er een 1-4 eindstand op het scorebord, het enige Linner doelpunt werd gemaakt door Joos Ruefli.

Linne 1

Linne, dat al gehavend aan de start verscheen door blessures van Tom Linders, Bob Schoemakers en Chris Breuer, speelde in een iets andere formatie dan het gehele seizoen. Dit mede om het gemis van de drie sterkhouders te compenseren en het SVC zo moeilijk mogelijk te maken. Zo moeilijk mogelijk maken inderdaad, maar als je al na 56 seconden  het eerste tegendoelpunt om de oren krijgt maak je het de tegenstander juist makkelijker. Het was een opmaat voor een wedstrijd die voor Linne vooral in het teken stond van tegenhouden en hopen op een snelle uitval waaruit gescoord kon worden. In de werkelijkheid was het SVC dat constant de aanval zocht. Linne had weinig rust in het spel en kwam moeilijk tot combinaties.

Vooral de rechtsbuiten van SVC was een ware plaag voor de verdediging. Op het kunstgras kwam deze behendige speler goed uit de verf. Met fraaie acties en snelheid zorgde hij voor gevaar waar Linne zich geen raad mee wist. Dit resulteerde dan ook in een dramatische eerste helft voor Linne waar na 45 minuten een 0-3 stand op het scorebord sting en men hier niet over mocht klagen.

Vrijwel direct na rust was het wederom raak voor SVC. De 0-4 kwam tot stand na wederom een schitterende actie van de rechtsbuiten die de verdediging van Linne voor schut zette en de bal goed richting 2e paal gaf, waar simpel gescoord kon worden. Na de 0-4 bracht de trainer van SVC 2000 onze eigen Linner jong Bjorn v/d Venne in de ploeg. Hierover later dit seizoen wellicht meer.....

Bjorn was nog enkele malen gevaarlijk in het 16 meter gebied, maar tot een doelpunt voor Bjorn kwam het voor Linne gelukkig niet. Linne scoorde wel nog. Joos Ruefli scoorde met zijn eerste balcontact de 1-4. Een vrije trap kwam ver bij de 2e paal, waar de verdediging van SVC niet stond op te letten. Joos stond helemaal vrij en kopte de bal goed binnen. Voor Joos een persoonlijk succes, zijn 1e doelpunt dit seizoen, maar voor Linne een pleister op de wonden. De wedstrijd dobberde na het doelpunt van Joos voort en na 90 minuten vond de scheidsrechter het voldoende.

De 1-4 nederlaag doet pijn, maar is een terechte afspiegeling van de kwaliteiten daar waar SVC 2000 kwalitatief gezien een betere ploeg heeft. Aanstaande donderdag vind de inhaalwedstrijd tegen en in Helden plaats. Weer een zware dobber voor Linne 1.

Linne 2

Linne 2 speelde de degradatiekraker tegen Roosteren 2. In de heenwedstrijd werd er kansloos met 3-0 verloren, dus Linne had wat recht te zetten. Roosteren stond 1 plek hoger op de ranglijst met een punt meer en 2 wedstrijden minder gespeeld.

De eerste helft was onrustig van beide kanten. Linne kon de bal moeilijk in de ploeg houden en Roosteren probeerde via lange ballen de verdediging van Linne te verassen. Dit lukt eenmaal, een diepe bal werd goed ingeschat door de aanvaller en verkeerd door Linne doelman Kevin Knoben. Kevin was te laat in het 16-meter gebied en raakte de tegenstander. De strafschop werd benut en zo stond er een 0-1 stand bij rust op het scorebord.

De 2e helft had Linne veel meer controle over de wedstrijd en kreeg het al snel het geloof dat de drie punten haalbaar waren. De toch wat oudere ploeg van Roosteren kon het in de 2e helft wat lastiger belopen en met de snel- en behendigheid van de aanvallers van Linne zag men dat de wedstrijd ging kantelen. Toch moest Linne via een strafschop van Stan Raemakers op gelijke hoogte komen. De strafschop, terecht gegeven na een overtreding van de doelman op Mark Thielemans, werd feilloos binnen geschoten door Stan.

In de 10 minuten die hierop volgde scoorde Linne nog tweemaal. Hierbij was Daryll Knook de belangrijkste man. Allereerst na een goede individuele actie bood hij Stan een niet te missen kans en hij scoorde zijn 2e van de dag. Niet veel later viel het 3e Linner doelpunt. Goed doorjagen van Max Tillmans zorgde er voor dat de doelman de bal verloor. Daryll pikte de bal op, omspeelde een verdediger en de doelman en zette zo de 3-1 op het scorebord. Givan Wiggers zette in de 80e minuut de eindstand op 4-1 na een lange rush vanuit het middenveld.

Echter moest doelman Kevin Knoben toch nog de hoofdrol voor zich opeisen. Na een handsbal in de 16 van Guus Schoemakers kreeg Roosteren haar 2e strafschop van de wedstrijd. Bij de eerste strafschop zat Kevin er al dichtbij, maar kwam hij iets te kort. Ditmaal schoot de spelers van Roosteren de bal in de andere hoek, maar Kevin stopte de strafschop alsnog en behield voor Linne de 4-1 voorsprong.

Door deze overwinning wipt Linne over Roosteren heen en staat het sinds lange tijd niet meer op de laatste plaats.

Linne 3

Speelde geen wedstrijd dit weekend.

Linne 4

Linne 4 verloor de thuiswedstrijd tegen SHH met 0-3.

Linne Dames

Speelde geen wedstrijd dit weekend.

Linne Veteranen

Linne veteranen wonnen zaterdag de uitwedstrijd tegen SVH '39 veteranen met 3-4. Doelpunten: Wouter Daamen, Frank Schlechtriem, Manny v/d Beek en een eigen doelpunt van de tegenstander.